Team

Sharon Portegies CV

sharon 03

ESP/ MSc. Sportfysiotherapeut, Extended Scope specialist/Advanced Practitioner in Physiotherapy en Praktijkeigenaar van “Portegies Fysio voor sporters” en “SportPhysicS” in Haarlem.

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mij

Ik ben afgestudeerd in 2002 aan de HvA en heb daarnaast 8 jaar in een particuliere praktijk gewerkt. Al snel was mij duidelijk dat de richting sportfysiotherapie mijn interesse had. In 2005 ben ik de Master Sportfysiotherapie aan de HU gestart en ben in 2008 afgestudeerd. Ik heb jarenlange ervaring met de begeleiding en behandeling van recreatieve sporters en topsporters , zoals een commercieel schaatsteam en de C2 van A.F.C. Ajax. In 2010 ben ik mijn eigen praktijk gestart, die zich voornamelijk richt op de behandeling en begeleiding van sporters en sportgerelateerde klachten. Op NON-profit basis ondersteun ik een 7-tal regionale sporttalenten (SportPhysicS Talenten Team) welke te weinig ondersteuning hebben om de stap naar de top te kunnen maken. Daarnaast ben ik bestuurslid van het Schouder Netwerk Amsterdam en ben ik nauw betrokken bij de Sportpoli van het Spaarne Gasthuis. Naast mijn werkzaamheden als Sportfysiotherapeut ben ik ook actief NVFS lid. Buiten de praktijk houd ik mij bezig met het opleiden van toekomstig Master Sportfysiotherapeuten. Tevens zet ik mij in om bruggen te bouwen die moeten leiden tot multidisciplinaire samenwerking tussen Sportartsen, Sportfysiotherapeuten, Medisch specialisten, Sportmasseurs, en andere sportzorgverleners in regio Haarlem e.o.

In 2011 ben ik door de NVFS uitgeroepen tot sportfysiotherapeut van het jaar, een goede blijk van waardering door collegae sportfysiotherapeuten uit het land.

Jan Willem Eigenraam

JanWillem 03Fysiotherapeut, Master manueel Therapeut, Expert Sportklimmen/ Boulderen

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mij

Ik ben Jan Willem Eigenraam. Sport is mijn lust en mijn leven; om die reden ben ik in 2001 afgestudeerd als docent lichamelijke opvoeding aan de ALO in Amsterdam. Tot die tijd was ik fanatiek Karateka en deed ik aan hardlopen en wielrennen. Tijdens mijn opleiding heb ik het Sportklimmen en het Boulderen ontdekt en ben ik geregeld te vinden in de rotsen. Dit vond ik zelfs zo leuk dat ik na een aantal jaren lesgegeven te hebben aan de slag ben gegaan als bedrijfsleider van de Klimmuur in Haarlem. Het lesgeven en het werk als bedrijfsleider gaven mij niet de voldoening die ik zocht en ben om die reden fysiotherapie gaan studeren. Een prachtig vak waarin ik verdieping vind in zowel het fysieke als mentale deel van het menselijk lichaam. Een werkveld waarin ik mijn kennis van bewegen, de didactiek en methodiek kan combineren met kennis over pathologieën en revalideren. Het is mijn passie om een bijdrage te kunnen leveren aan het welbevinden van de (sport)patiënt zodat hij/zij weer optimaal kan functioneren/sporten.

Op dit moment werk ik 4 dagen in de praktijk Portegies Fysio voor Sporters en heb mijn opleiding Master Manuele Therapie aan de SOMT afgerond. Naast het werk in de fysiotherapie geef ik 1 maal in de week Bootclimb (www.bootclimb.nl) trainingen in de duinen. Als sporter verdeel ik mijn aandacht over met name Boulderen (sporklimmen) en het doen van triathlons. Om die reden heb ik als doel mij verder te ontwikkelen in blessures omtrent deze sporten: vingers, handen, polsen, ellebogen en schouders.

Jan Willem draait een speciaal blessure spreekuur voor sportklimmers en alpinisten iedere donderdag van 19.00 – 22.00 uur bij Klimmuur Haarlem

Jan Willem is aanwezig op maandagmiddag en avond, woensdag, donderdag en vrijdag.

Elisabeth van den Berg-Bos                                

Liesbeth 01Master Sportfysiotherapeut en  Dry Needling Therapist

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mijElisabeth heeft ruim 12 jaar ervaring in het vak, alvorens fysiotherapie te hebben gestudeerd heeft zij ook de ALO in Amsterdam gedaan. Daarnaast heeft Elisabeth de specialisatie Master Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond.

Naast haar werk begeleidt ze ook de paralympische skiërs op weg naar hun paralympische droom in het Zuid-Koreaanse district PyeongChang. Ze is bevlogen in haar vak en heeft kwaliteit van bewegen hoog in het vaandel staan, waarbij de individuele aanpak voorop staat. Dry needling en mobilisatietechnieken volgens het Mulligan Concept zijn specialisaties van haar.

Zelf staat ze ook niet stil en trekt ze graag haar hardloopschoenen aan.

Elisabeth is aanwezig op de maandag, dinsdag gehele dag en avond, donderdag en vrijdag.

Jasper Flick

jasper Fysiotherapeut

Jasper Flick is in juli 2017 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden. Hij heeft zijn eindstage van een halfjaar gelopen bij Portegies Fysio voor sporters, onder begeleiding van Jan Willem. Zijn allereerste stage in jaar één van de studie heeft hij ook bij Portegies Fysio voor sporters gelopen en had toen gelijk een goede klik. Jasper is blij dat hij het team mag komen versterken.

Jasper hockeyt al sinds zijn jeugd, heeft in Leiden ervaring opgedaan met betrekking tot het geven van bootcamps en (sport)groepslessen en heeft twee jaar een voetbalteam begeleid als fysiotherapeut.

Daarnaast loopt hij af en toe hard en is hij door Jan Willem gestart met boulderen, wat hij nu bijna een jaar doet.

Naast sporten houdt hij van zowel akoestische als elektrische gitaar spelen en treedt af en toe op. Dit gaat hand in hand met muziek luisteren, wat hij het liefst elke seconde van de dag doet.

Jasper is aanwezig op de woensdag en vrijdag.

 Petra Smit

Petra 02Administratief medewerker

Petra maakt sinds mei 2015 deel uit van ons team. Ook Petra heeft affiniteit met sport en speelt al sinds haar jeugd Softball en is vaste kracht van Dames 1 Kinheim. Bloedfanatiek op het veld en kritisch op haar eigen spel. Deze eigenschappen laat ze ook zien bij ons op de praktijk.

Petra neemt administratieve werkzaamheden uit handen. Voor het maken van een afspraak of vragen over declaraties of facturen bent u bij Petra aan het juiste adres.

Petra is aanwezig op de maandag-,dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen van 08:00 tot 13:00 uur

Wibbo Hummelen

Wubbo 02Echografist/ ShockWave/ EPTE

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mijMijn naam is Wibbo Hummelen en werk bij praktijk Portegies Fysio voor sporters als fysio echografist, Shockwave therapeut en EPTE specialist. Ik ben wekelijks aanwezig op de donderdagochtend van 08:00-10:00. Hier ben ik om blessures te beoordelen middels echografie. Met echografie zijn pezen, spieren, slijmbeurzen en aanhechtingen goed te beoordelen op mogelijke afwijkingen die uw blessure veroorzaken. Daarnaast (indien geïndiceerd voor ik Shockwave of EPTE behandelingen uit.

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht voor een master in de sportfysiotherapie. Datzelfde jaar ben ik begonnen met echografie en sindsdien ben ik gegrepen door de mogelijkheden die echografie te bieden heeft voor de fysiotherapeut. Zoveel zelfs dat ik in 2015 mij volledig richt op echografie aanbieden in verschillende praktijken.

Naast echografie/Shockwave/EPTE ben ik ook gegrepen door golfsurfen. Nadat ik 56km had hardgelopen in Kaapstad ben ik daarmee in aanraking gekomen en sindsdien niet meer weg te slaan uit de branding hier in Zandvoort. Wibbo is er op de maandagavond om de week.

Kelly Dekker

VSPN® Sportpsycholoog

Kelly Dekker is werkzaam als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en werkt met talenten en professionals. Haar doel is ervoor te zorgen dat jij op belangrijke momenten en onder alle omstandigheden succesvol blijft presteren. Naast dat je leert hoe je de best mogelijke resultaten boekt, leer je ook hoe je je leven (nog) fijner inricht. Je bent immers meer dan je prestaties.

Kelly is in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als Sociaal psycholoog en heeft hierna de Postacademische Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog aan de VU afgerond. Vervolgens is zij gestart met een praktijk voor sportpsychologie ” Mentale Kracht”. Na in de afgelopen jaren nieuwe kennis en inzichten te hebben opgedaan is zij in 2017 gestart met de High Performance Academy Amsterdam, waar naast het werken met sporters en coaches, ook training en coaching gegeven wordt aan high performers in Arts (o.a. zangers en dansers) en Business (o.a. politie en luchtverkeersleiding).

ACT (Acceptance and Commitment Training) is het uitgangspunt in haar trainingen en coaching. Het is een nieuwe wetenschappelijk bewezen methode in de sport- en prestatiepsychologie die vooral in Amerika en Australië al veel gebruikt wordt, maar in Nederland nog in de kinderschoenen staat.

Situaties waar zij sporters en coaches goed bij kan helpen zijn: angst of zenuwen voor wedstrijden en toernooien, weinig zelfvertrouwen, negatieve of belemmerende gedachten, leren omgaan met  succes, tegenslagen, verwachtingen en twijfels over prestaties, motivatie of carrière.

Er zijn geen vaste dagen dat ik in de praktijk aanwezig ben. Je kunt het best  bellen voor een afspraak of voor meer informatie via 06-24205951 of mailen naar kelly@highperformance.amsterdam.