LETTERENLOOP ZONDAG 11 JUNI

Op zondag 11 juni 2017 vindt de tiende editie van de eci Letterenloop plaats. Onze jubileumeditie! Van dit jubileum willen we samen met jullie een feest maken. Start en finish zijn zoals altijd op de ijsbaan in Haarlem.

Tien jaar geleden bedachten de oprichters dat Haarlem en Bloemendaal zich bij uitstek lenen voor een van de mooiste parcoursen van Nederland. Voor een literair loopfestijn, de Letterenloop. En ze hebben gelijk gekregen. De eci Letterenloop is absoluut een van de mooiste lopen van Nederland, zo niet de mooiste! Een feest voor jong en oud.
Al sinds de eerste editie doneert Stichting Letterenloop een deel van de opbrengst aan Run4Schools, een stichting die zich sterk maakt voor 4.500 kinderen op vier lagere scholen in het township Mitchell’s Plain, net buiten Kaapstad. In de afgelopen 9 jaar hebben de sponsors en de deelnemers aan de eci Letterenloop samen ruim 81.000 euro bijeengebracht voor deze kinderen – een geweldig bedrag. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de teller na deze jubileumeditie ten minste op 88.000 euro staat. Dus schrijf je in en doe mee! En als je het kunt missen, geef dan een beetje extra voor dit prachtige goede doel.

KING OF ’T KOPJE 

Voor deze jubileumeditie hebben we binnen de eci 10 km een extra uitdaging voor jullie in petto: de King of ’t Kopje. Wielrenners kennen het fenomeen: het Strava-klassement voor wie het snelst een berg heeft beklommen. ’t Kopje staat vaak op hun programma. In jubileumjaar 2017 kunnen de lopers van de eci Letterenloop zich ook laten kronen tot King of Queen van ’t Kopje. Aan de voet van ’t Kopje ligt een tijdregistratiemat, en boven op ’t Kopje ook. Wie niet sterk is moet slim zijn. Wie spaart zijn benen tot aan de start van ’t Kopje, en zet vol in op de winst van dit bergklassement? Wij dagen jullie uit. Dus schrijf je in en doe mee!

Ook dit jaar zal Portegies Fysio voor sporters tijdens de Letterenloop aanwezig zijn. Hier zullen wij de deelnemers tegen een kleine vergoeding van 5 euro verzorgen. Dit bedrag gaat volledig naar het project Run4Schools. Dus bereid je voor, stop 5 euro in je schoen en laat je voor of na het lopen even goed masseren.