Samenwerking

Portegies Fysio voor sporters werkt nauw samen met sportartsen, orthopedisch chirurgen en andere medisch specialisten van het Spaarne Gasthuis. Door korte lijnen en multi-disciplinaire samenwerking kunnen we onze patiënten indien nodig snel doorverwijzen voor de beste zorg bij een gespecialiseerd medisch specialist.

 

Sportpoli

Bij acute blessures en/of sportletsels waarbij verdenking is op schade aan bijvoorbeeld de enkel, knie of schouder, waar wij in de eerste lijn niet uitkomen, verwijzen wij in overleg met je huisarts, door naar de sportpoli van het Spaarne Gasthuis. De sportpoli is voor zowel recreatieve sporters, amateursporters als topsporters toegankelijk en kent een zogenaamde “one stop visit” procedure. De sportfysiotherapeut, sportarts en orthopeed zorgen voor een gezamelijke diagnose en behandelplan op maat. Hier werken wij nauw samen met collega sportfysiotherapeuten, sportarts en orthopedisch chirurgen.

Schouderpoli

Als lid van het Schouder Netwerk Amsterdam werken wij nauw samen met de schouderpoli. Het Spaarne Gasthuis voert op twee locaties een schouderpoli. Ook hier is sprake van een ” one stop visit” waarbij de schouderfysiotherapeut samen met de orthopedisch chirurg welke gespecialiseerd is in schouderklachten samenwerken.

Voetenpoli

Voor voetgerelateerde klachten verwijzen wij door naar het voetenspreekuur van het Spaarne Gasthuis. Hier werkt de orthopedisch chirurg nauw samen met een orthopedisch schoenmaker. Zij zullen kijken naar de beste oplossing voor uw klachten.

Rugpoli

Naast de sportpoli, schouder- en voetenpoli heeft het Spaarne Gasthuis ook een speciale rugpoli. De poli wordt door orthopedisch chirurgen gehouden samen met fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in rugklachten.

 

Daarnaast werkt Portegies Fysio voor sporters samen met andere disciplines in de eerstelijnszorg, waaronder:

 

Bij Sport- en beweegkliniek Haarlem Haarlem kunnen patiënten  terecht voor preventieve medische onderzoeken en verplichte sportmedische keuringen. Ook voor klachten aan het bewegingsapparaat en inspanningsgebonden klachten zoals bij hartfalen.

 

fckruisband

 

 

Vind hier alle informatie over een voorste kruisband blessure.

 

 

 

 

Ben jij herstellende van chemobehandeling, bestraling en of operatie na of bij kanker? Stichting Tegenkracht biedt een sportplan op maat.

 

 

 

Bij de High Performance Academy leer je vaardigheden om succesvol te blijven presteren onder alle omstandigheden. Naast dat je leert hoe je de best mogelijke resultaten boekt, leer je ook hoe je jouw leven (nog) fijner inricht. Je bent immers meer dan je prestaties.