Talentenbegeleiding/ Jeugd en Topsport

Talentbegeleiding en talentontwikkeling is een van de pijlers waar  we ons als praktijk mee bezig houden. Naast fysieke training welke gebaseerd is op het Athletic Skills Model  (ASM) bieden we preventieve zorg en een leerklimaat voor sporters, ouders en trainers. Regelmatig worden er lezingen verzorgd door collega’s binnen de sportgezondheidszorg, met aandachtsgebieden zoals voeding, mentale training en blessure preventie. Op deze wijze ondersteunen wij de sporters en hun trainers om op gezonde wijze het optimale uit hun sportcarrière te kunnen halen.

Momenteel begeleiden wij meerdere regionale talenten in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, zij hebben als doel het hoogst mogelijke niveau te bereiken binnen hun tak van sport en een bijdrage te kunnen leveren aan het behalen van hun droom. Mogelijk zie je enkele terug op de Olympische Spelen van 2020 en 2024.

Als praktijk zijn we aangesloten bij het Olympisch Netwerk Noord-Holland en zijn we Preferred Supllier van Stichting Topsport Kennemerland

De talenten 2016/2017

Paul Stockmann, schermen floret Holland Schermen

Paul2

Paul is 16 jaar en lid van Holland Schermen hier wordt hij getraind door Siroos Feizaskari. Paul heeft in maart 2017 samen met het equipe cadetten floret geschiedenis geschreven door het behalen van een 3e plaats tijdens eht EJK in Plovdiv.

Lees hier het interview met Paul.

 

 

Niels Bosman,  Schermen Floret Holland Schermen

Mijn naam is Niels Bosman en ik ben nu 16 jaar. Ik ben lid van Holland Schermen en zit in de vijfde klas van het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Mijn doel voor het seizoen 2016/2017 was om me te kwalificeren voor het Europees Jeugd Kampioenschap. Volgend jaar zal dit ook weer mijn doelstelling zijn, maar mijn echte droomdoel zou zijn om in 2028 de loper te betreden tijdens de Olympische Spelen. Lees hier het interview met Niels.

 

 

Knut Hogervorst, Squash Squash Haarlem en Max’s Sport & Wellness Beverwijk

Knut_2015

Knut heeft zich in 2015 gevoegd bij het sportPhysicS Talenten team. Knut is 13 jaar en de jongste deelnemer. Maar zijn ambities zijn groot: ”wereldkampioen worden”. In 2017 hoopt hij voor het eerst voor het Nederlands team onder 15 jaar uit te mogen komen door middel van deelname aan het EK in Praag.

 

 

Brian Wassink, !!NIEUW!! Badminton BC Duinwijck

Vanaf de leeftijd van zes jaar speelt Brian badminton. Op jonge leeftijd zat hij ook nog op turnen en voetbal en deed mee aan wedstrijden van beide sporten. Toen hij 11 jaar was, moest hij uiteindelijk een keuze maken tussen voetbal en badminton. En hij koos voor het laatste.

De eerste badmintonclub waar Brian speelde was BV Overbos in Hoofddorp. Daar heeft hij als zevenjarige één jaar competitie U15 jaar met plastic gespeeld en heeft daarna de overstap gemaakt naar Van Zijderveld in Amstelveen. Na twee jaar badmintonschool bij Van Zijderveld is hij bij de academie Noord Holland terecht gekomen. Hij trainde toen hij 11 jaar was al vier per week. In 2013 heeft hij de overstap gemaakt naar BC Duinwijck waar hij nog steeds speelt. Sinds 2014 is hij geselecteerd voor de nationale jeugdselectie en traint hij ook op Papendal.

Hij zit op het Hoofdvaart College in Hoofddorp en heeft daar een LOOT-status. Daarom is het mogelijk dat hij dit seizoen 8 keer per week kan trainen. Dit jaar doet hij eindexamen en wil hierna naar het CIOS of Johan Cruijff College.

Met de nationale selectie heeft hij al verschillende internationale jeugdtoernooien gespeeld en heeft drie keer meegedaan aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen. MD-13 jaar tweede plaats en het jaar daarom -15 jaar twee halve finales in de mix en dubbel. En vorig jaar 2de U15 met de dubbel.

Het seizoen 2016-2017 verloopt goed voor Brian. Hij heeft op de Slovak Junior de mix –U17 gewonnen en Hoensbroek was de halve finale dubbel U17 het eindstation. Vervolgens in februari naar de French Junior geweest waar hij de kwartfinale haalde in de dubbel en de halve finale in de mix. Hij is ook geselecteerd voor de 6 Nations in Denemarken in april.
In augustus staat er waarschijnlijk weer een hele grote verandering te wachten, want dan gaat Brian intern op Papendal wonen. Om zo nog meer te kunnen trainen en hopelijk zijn doel de Olympische Spelen 2028 te halen.

Oud deelnemers SportPhysicS Talenten

Job de Ruiter, schermen floret Holland SchermenJob1Job is na de zomer van 2016 verhuist naar Italie waar hij traint bij de club van bondscoach Andrea Borrella. Een groot en spannend avontuur maar Job heeft deze stap gemaakt omdat hij de allerbeste wil worden. Job maakt onderdeel uit van Jong Oranje van de KNAS.

Wil je meer weten over Job kijk dan op : www.jobderuiter.nl of zie zijn Talentboek.

 

Olivier de Jong, schermen floret Holland Schermen

Olivier2

Olivier is in september gestart met studeren in Delft. De combinatie studie en topsport is lastig. Maar door samenwerking met SC Amsterdam kan hij het vele reizen beperken en zijn studie combineren met trainen. Olivier maakt deel uit van Jong Oranje van de KNAS.

 

 

Hannah Goor, Zeilen Haarlemsche Jachtclub

Hannah

 

 

 

 

 

Puck Veeze, Skiën Ski Racing Discovery

PuckV

 

 

 

 

 

Tessa Dijksman, Wielrennen HSV De Kampioen/Baanwielrennen RTC Amsterdam

TessaWielrennen

Tessa heeft in de zomer van 2015 de overstap gemaakt naar het CTO KNWU op Papendal. Hier verblijft zij intern en kan ze 7 dagen per en 24 uur per dag aan het werk als topsporter. Zie voor een uitgebreid profiel het Talentboek van Tessa.

 

 

Sjoerd Busker, sportklimmen/boulderen Klimmuur Haarlem

Sjoerd1

 

 

 

 

Jim Demmers, trampoline individueel en synchroon TVIJ en Triffis

JimJim is in September 2014 overgestapt naar Topsportclub Trampolinevereniging Triffis in Alkmaar. Hier kan Jim trainen met de beste springers van Nederland. Triffis bschikt over een topsportcentrum met alle daarbij behorende trainingsfaciliteiten. Wij zijn blij dat we Jim een opstap hebben kunnen bieden en hij door Triffis en de KNGU is opgepikt om te werken naar zijn droomdoel “De Olymipische Spelen”. Jim we gaan je enthousiasme en aanwezigheid missen maar we weten dat dit voor jou de juiste stap is en laten je graag los nu je het onderdak hebt wat je verdient.

 

Romana Schuring, trampoline individueel en synchroon TVIJ

Romana1

Romana heeft het goed voor elkaar gekregen en heeft in 2014 een beurs ontvangen om in de States te studeren en te combineren met het trampoline springen. Zij zal het komende halfjaar verblijven in Amerika, waar ze het volgens ons prima naar de zin heeft. Romana we wensen je veel plezier en succes in de VS en hopen dat je daar veel kunt leren.

 

 

Jan van der Meulen, sportklimmer Klimmuur Haarlem

Jan1

Jan is in 2014 definitief opgenomen in de selectie van de NKBV waar hij iedere week traint met het RTC en Jong Oranje. Jan we wensen je heel veel plezier en suc6 in je verdere sportcarrière, maar zullen je lach en wijze woorden hier missen. We zijn blij dat de NKBV zich nu over jou ontfermt en jou verder helpt je sportieve doelen te verwezenlijken. 

 

 

Feddo Koeman, pitcher Aspiranten Kinheim

Feddo2