Talentenbegeleiding/ Jeugd en Topsport

Talentbegeleiding en talentontwikkeling is een van de pijlers waar  we ons als praktijk mee bezig houden. Naast fysieke training welke gebaseerd is op het Athletic Skills Model  (ASM) bieden we preventieve zorg en een leerklimaat voor sporters, ouders en trainers. Regelmatig worden er lezingen verzorgd door collega’s binnen de sportgezondheidszorg, met aandachtsgebieden zoals voeding, mentale training en blessure preventie. Op deze wijze ondersteunen wij de sporters en hun trainers om op gezonde wijze het optimale uit hun sportcarrière te kunnen halen.

Momenteel begeleiden wij meerdere regionale talenten in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, zij hebben als doel het hoogst mogelijke niveau te bereiken binnen hun tak van sport en een bijdrage te kunnen leveren aan het behalen van hun droom. Mogelijk zie je enkele terug op de Olympische Spelen van 2020 en 2024.

Als praktijk zijn we aangesloten bij het Olympisch Netwerk Noord-Holland en zijn we Preferred Supllier van Stichting Topsport Kennemerland

De talenten 2017/2018

Paul Stockmann, Schermen Floret Holland Schermen

Paul2

Paul is 16 jaar en lid van Holland Schermen hier wordt hij getraind door Siroos Feizaskari. Paul heeft in maart 2017 samen met het equipe cadetten floret geschiedenis geschreven door het behalen van een 3e plaats tijdens het EJK in Plovdiv. Het nieuwe seizoen hoopt hij weer een stap naar de top te zetten, een laste aangezien Paul ook in zijn eindexamenjaar van het Stedelijk Gymnasium Haarlem zit.

Lees hier het interview met Paul.

 

Niels Bosman,  Schermen Floret Holland Schermen

Mijn naam is Niels Bosman en ik ben nu 16 jaar. Ik ben lid van Holland Schermen en zit in mijn eindexamenjaar van het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Mijn doel voor het seizoen 2017/2018 is om me te kwalificeren voor het Europees Jeugd Kampioenschap. Mijn echte droomdoel zou zijn om in 2028 de loper te betreden tijdens de Olympische Spelen.

Lees hier het interview met Niels.

 

 

Job de Ruiter, Schermen Floret Holland SchermenJob1

Job is een bekende voor ons, afgelopen jaar heeft hij Nederland verruilt voor een trainingsjaar in Italie waar alles in het teken stond van schermen. In augustus is Job weer teruggekomen mede om zijn topsportcarriere te combineren met een studie aan de HvA. Job is lid van de Nederlands selectie en heeft dit jaar tot doel een topklassering te halen op de EJK en WJK.

Wil je meer weten over Job kijk dan op : www.jobderuiter.nl of zie zijn Talentboek.

Knut Hogervorst, Squash Squash Haarlem en Max’s Sport & Wellness Beverwijk

Knut_2015

Knut heeft zich in 2015 gevoegd bij het sportPhysicS Talenten team. Knut is 14 jaar en de jongste deelnemer. Maar zijn ambities zijn groot: ”wereldkampioen worden”. In 2017 kwam hij voor het eerst uit voor het Nederlands team <15 jaar.

 

 

Ivo Snijder, Schermen Floret Holland Schermen (NIEUW!!!)

Oud deelnemers SportPhysicS Talenten

Brian Wassink,  Badminton BC Duinwijck

 

Brian is opgenomen in de Nationale Badmintonselectie <17 en in de zomer van 2017 verhuisd naar Topsportcentrum Papendal, waar hij naar school zal gaan en een volgende stap in zijn badminton carriere gaat maken. Wil je Brian een steuntje in de rug geven om zijn topsportambities te realiseren neem dan eens een kijkje op zijn talentbook pagina.

 

 

 

 

 

Olivier de Jong, Schermen Floret Holland Schermen

Olivier2

Olivier is in september gestart met studeren in Delft. De combinatie studie en topsport is lastig. Maar door samenwerking met SC Amsterdam kan hij het vele reizen beperken en zijn studie combineren met trainen. Olivier maakt deel uit van Jong Oranje van de KNAS.

 

 

 

Hannah Goor, Zeilen Haarlemsche Jachtclub

Hannah

 

 

 

 

 

Puck Veeze, Skiën Ski Racing Discovery

PuckV

 

 

 

 

 

Tessa Dijksman, Wielrennen HSV De Kampioen/Baanwielrennen RTC Amsterdam

TessaWielrennen

Tessa heeft in de zomer van 2015 de overstap gemaakt naar het CTO KNWU op Papendal. Hier verblijft zij intern en kan ze 7 dagen per en 24 uur per dag aan het werk als topsporter. Zie voor een uitgebreid profiel het Talentboek van Tessa.

 

 

 

Sjoerd Busker, sportklimmen/boulderen Klimmuur Haarlem

Sjoerd1

 

 

 

 

 

Jim Demmers, trampoline individueel en synchroon TVIJ en Triffis

JimJim is in September 2014 overgestapt naar Topsportclub Trampolinevereniging Triffis in Alkmaar. Hier kan Jim trainen met de beste springers van Nederland. Triffis bschikt over een topsportcentrum met alle daarbij behorende trainingsfaciliteiten. Wij zijn blij dat we Jim een opstap hebben kunnen bieden en hij door Triffis en de KNGU is opgepikt om te werken naar zijn droomdoel “De Olymipische Spelen”. Jim we gaan je enthousiasme en aanwezigheid missen maar we weten dat dit voor jou de juiste stap is en laten je graag los nu je het onderdak hebt wat je verdient.

 

Romana Schuring, trampoline individueel en synchroon TVIJ

Romana1

Romana heeft het goed voor elkaar gekregen en heeft in 2014 een beurs ontvangen om in de States te studeren en te combineren met het trampoline springen. Zij zal het komende halfjaar verblijven in Amerika, waar ze het volgens ons prima naar de zin heeft. Romana we wensen je veel plezier en succes in de VS en hopen dat je daar veel kunt leren.

 

 

Jan van der Meulen, sportklimmer Klimmuur Haarlem

Jan1

Jan is in 2014 definitief opgenomen in de selectie van de NKBV waar hij iedere week traint met het RTC en Jong Oranje. Jan we wensen je heel veel plezier en suc6 in je verdere sportcarrière, maar zullen je lach en wijze woorden hier missen. We zijn blij dat de NKBV zich nu over jou ontfermt en jou verder helpt je sportieve doelen te verwezenlijken. 

 

 

Feddo Koeman, pitcher Aspiranten Kinheim

Feddo2