Acute Sportblessures Knie/Enkel

Heb jij tijdens het sporten een acute blessure opgelopen? Dan is de sportfysiotherapeut de aangewezen persoon om ernaar te laten kijken.

Voor zowel enkel- als knieblessures geldt dat wanneer je niet meer op het aangedane been kan staan of minimaal 4 passen kan lopen, dat je er verstandig aan doet de eerste hulp  post te bezoeken (SEH). Indien je het aangedane gewricht wel kan belasten, dan is het verstandig om de ernst van de blessure te laten bepalen door de sportfysiotherapeut. Dit kan ook de volgende dag.

Je kan in de acute situatie zelf al het volgende doen. Indien er sprake is van een acuut enkel of knieletsel is het verstandig deze te behandelen voor de RICE-regel. RICE staat voor “Rust”, “Ice”, “Compressie” en “Elevatie”, het hoogleggen van je been. Deze vier aspecten zorgen voor pijndemping en rust waardoor de enkel of knie kan herstellen.

Heb jij een acuut sportletsel opgelopen en wil je zo snel mogelijk een afspraak bij een van onze sportfysiotherapeuten, dan kan je buiten onze openingstijden al een afspraak inplannen via www.blessurebalie.nl

Onze sportfysiotherapeuten werken volgens de KNGF Evidence Statement en Richtlijn “Acuut Knieletsel” en “Acuut enkelletsel”. Indien we toch een verdenking hebben op een ernstig enkel- of knieletsel, zoals fracturen, meniscusletsel of bandletsel, zullen wij in overleg met je huisarts je doorverwijzen naar de sportpoli van het Spaarne Gasthuis. Hier hebben wij korte lijnen en een nauw contact met de sportarts en sport orthopedisch chirurgen.