Team

SHARON PORTEGIES  BIG-nummer: 19057906504

ESS/ MSc. SPORTFYSIOTHERAPEUT, EXTENDED SCOPE SPECIALIST/ADVANCED PRACTITIONER IN PHYSIOTHERAPY EN PRAKTIJKEIGENAAR VAN “PORTEGIES FYSIO VOOR SPORTERS IN HAARLEM.

Mijn naam is Sharon Portegies. Ik ben master sportfysiotherapeut en Extended Scope Specialist/Advanced Clinical Practitioner. Een hele mond vol, maar vooral ben ik trots oprichter en eigenaar van Portegies Fysio voor sporters.

Samen met mijn team sta ik voor individuele zorg en aandacht voor onze patiënten. Of dat nu recreatieve wandelaars zijn, amateur sporters of fanatieke wedstrijdsporters, dat maakt mij niet uit. Graag help ik iedere patiënt om zijn/haar persoonlijke fysieke doelen te bereiken en het liefst met wetenschappelijke onderbouwing.

Naast het werk in de praktijk ben ik net als Elisabeth nauw betrokken bij de Sportpoli van het Spaarne Gasthuis waar ik met veel plezier een steentje bijdraag in de regionale multidisciplinaire sportzorg. Tevens zet ik mij in om bruggen te bouwen die moet leiden tot optimale multidisciplinaire samenwerking tussen sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, medisch specialisten, sportmasseurs, en andere sportzorgverleners in regio Haarlem e.o. 

Mijn expertise ligt met name op het gebied van acute sportblessures, knie- en schouderklachten. Daarom ben ik o.a. aangesloten bij Schoudernetwerk regio Amsterdam en mede oprichter van the Knee Community.

Mijn motto ” Stilzitten is achteruitgang” 

Naast mijn managementtaken ben ik ook nog met veel passie praktiserend sportfysiotherapeut op de werkvloer en aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

 

JAN WILLEM EIGENRAAM  BIG-nummer: 29916653204

MSc. MANUEEL THERAPEUT, EXPERT SPORTKLIMMEN/ BOULDEREN

Ik ben Jan Willem Eigenraam en ik werk sinds 2013 bij Portegies Fysio voor sporters als master manueeltherapeut. Sport is mijn lust en mijn leven. 

Het is mijn passie om een bijdrage te kunnen leveren aan het welbevinden van de patiënt zodat hij/zij weer optimaal kan functioneren. Mijn specialisaties zijn nek/schouder/elleboog/hand en wervelkolom gerelateerde klachten. Naast het werk bij Portegies Fysio voor sporters verzorg ik in Boulderfabriek in Haarlem een wekelijks spreekuur voor sportklimmers en alpinisten.

Jan Willem is aanwezig op maandagmiddag en avond, woensdag, donderdag en vrijdag.

 

ELISABETH VAN DEN BERG-BOS  BIG-nummer: 39062320004

MSc. SPORTFYSIOTHERAPEUT, DRY NEEDLINGTHERAPIST EN RUNNING THERAPEUT

Mijn naam is Elisabeth en heb ruim 15 jaar ervaring in het vak. Alvorens ik fysiotherapie heb gestudeerd heb ik ook de ALO in Amsterdam gedaan. Daarnaast heb ik de specialisatie Master Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik onder andere bij de Nederlandse Ski Vereniging gewerkt waar ik zowel valide als paralympische sporters heb begeleid. Naast het werk in de praktijk ben ik net als Sharon nauw betrokken bij de Sportpoli van het Spaarne Gasthuis waar ik met veel plezier een steentje bijdraag in de regionale multidisciplinaire sportzorg.

Ik heb kwaliteit van bewegen hoog in het vaandel staan, waarbij de individuele aanpak voorop staat. Mijn focus ligt op de onderste extremiteiten heup/knie/enkel en (hard)loop gerelateerde klachten. Dry Needling , mobilisatietechnieken volgens het Mulligan Concept en Running Therapie zijn behandeltechnieken die ik in mijn dagelijkse werkzaamheden toepas.

Zelf sta ik ook niet stil en trekt graag mijn hardloopschoenen aan.

Elisabeth is aanwezig op de maandag, dinsdag gehele dag en avond, donderdag en vrijdagochtend.

 

JASPER FLICK  BIG-nummer: 99923333104

FYSIOTHERAPEUT, EXPERTISE  LAGE RUG-, HEUP-, HAMSTRING- EN LIESKLACHTEN

Mijn naam is Jasper Flick en ik werk sinds augustus 2017 met veel plezier bij Portegies Fysio voor Sporters. Naast een afgeronde minor lage rugklachten heb ik me verdiept in heup-, hamstring- en lies gerelateerde klachten. Vaak lastige en langdurige blessures, waarbij specifiek trainen erg belangrijk is om te zorgen voor een goede terugkeer naar dagelijks leven en/of sport. Seizoen 2018-2019 heb ik ervaring opgedaan binnen de topsport en was ik als fysiotherapeut medeverantwoordelijk voor de paramedische begeleiding Dames1 van Hockey Club Bloemendaal.

Tot voor kort was ik een fanatiek hockeyer, maar ben wegens mijn drukke werkprogramma helaas gestopt. Sporten doe ik nog wel, ik loop hard en ben vaak te vinden in de boulderhal, aangestoken door collega Jan Willem. Daarnaast speel ik graag gitaar en ben ik gek van muziek.

Jasper is aanwezig op de dinsdagmiddag en avond, woensdag, donderdag, vrijdag en om de week op de zaterdagochtend (op afspraak).

 

PETRA SMIT

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Mijn naam is Petra en sinds maart 2015 maak ik als administratief medewerkster deel uit van het team van Portegies Fysio voor sporters.

Petra is bloedfanatiek als het om spelletjes gaat en kritisch op haar eigen spel. Deze eigenschappen laat ze ook zien bij ons op de praktijk.

Petra neemt ons een hoop administratieve werkzaamheden uit handen waardoor onze fysiotherapeuten zich kunnen focussen op de zorg van patiënten.

Voor het maken van een afspraak of vragen over declaraties of facturen bent u bij Petra aan het juiste adres.

Petra is aanwezig op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend van 08:00 tot 13:00 uur.

 

MARGJE MUL

JUNIOR SECRETARESSE

Mijn naam is Margje en per 29 januari 2020 ben ik ter ondersteuning van de Back Office het team komen versterken. In september 2019 ben ik gestart met de deeltijd opleiding fysiotherapie aan THIM Hogeschool voor fysiotherapie. Hiervoor heb de ALO in Groningen afgerond waarna ik zoekende ben geweest naar het juiste werkveld. Om mij zo goed mogelijk op mij nieuwe studie te focussen werk ik daarnaast bij Bever. Hierin kan ik mijn liefde voor buiten goed kwijt. Ik hou dan ook erg van de bergen en het buiten zijn en alle sporten die je er kunt doen!

Margje is aanwezig op de woensdag van 08:00 – 14:00 uur en is onze vaste oproepkracht in geval van afwezigheid van onze administratief medewerker.

 

WIBBO HUMMELEN  BIG nummer: 49065402704

ECHOGRAFIST/ SHOCKWAVE/ EPTE

Mijn naam is Wibbo Hummelen en werk bij praktijk Portegies Fysio voor sporters als fysio-echografist, Shockwave therapeut en EPTE specialist. Ik ben wekelijks aanwezig op donderdagochtend van 09:00-10:00 uur. Hier ben ik om blessures te beoordelen middels echografie. Met echografie zijn pezen, spieren, slijmbeurzen en aanhechtingen goed te beoordelen op mogelijke afwijkingen in structuur die uw blessure veroorzaken. Daarnaast (indien geïndiceerd) voer ik Shockwave of EPTE behandelingen uit als behandeling van chronische pees problemen.

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht voor een master in de sportfysiotherapie. Datzelfde jaar ben ik begonnen met echografie en sindsdien ben ik gegrepen door de mogelijkheden die echografie te bieden heeft voor de (sport)fysiotherapeut. Zoveel zelfs dat ik in 2015 mij volledig richt op echografie en ik bied dit aan in verschillende praktijken in de regio. 

Wibbo heeft recent een international erkende certificering behaald in Amerika aan de: Alliance for Physician Certification & Advancement™ (APCA™). Naast echografie/Shockwave/EPTE is hij ook gegrepen door golfsurfen. Nadat hij 56km had hardgelopen in Kaapstad is hij daarmee in aanraking gekomen en sindsdien niet meer weg te slaan uit de branding hier in Zandvoort.

Wibbo is iedere donderdagmorgen van 09:00 tot 10:00 uur aanwezig.

 

MARCO STIJNMAN

NGS SPORTMASSEUR

Mijn naam is Marco Stijnman. Ik woon in Haarlem en ben sinds 1999 actief in het geven van sportmassage, stoelmassage voor bedrijven en ontspanningsmassage. Medewerkers van een groot aantal bedrijven hebben inmiddels de voordelen ervaren van deze vormen van massage.

Mijn levensmotto luidt: leer je eigen lichaam kennen en laat je dromen werkelijkheid worden. Ik heb zelf veel ervaring met fitness, triathlon en ultralopen.

Marco is  aangesloten bij de NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) en is op maandagavond aanwezig van 17:00 tot 21:00 uur

 

MAARTJE HEINE

STAGIAIR FYSIOTHERAPIE