Team

Sharon Portegies CV

ESP/ MSc. Sportfysiotherapeut, Extended Scope specialist/Advanced Practitioner in Physiotherapy en Praktijkeigenaar van “Portegies Fysio voor sporters in Haarlem.

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mij

Mijn naam is Sharon Portegies. Ik ben Advanced Clinical Practitioner en master sportfysiotherapeut. Een hele mond vol, maar vooral ben ik trots oprichter en eigenaar van Portegies Fysio voor sporters.

Samen met mijn team sta ik voor individuele zorg en aandacht voor onze cliënten. Of dat nu recreatieve wandelaars zijn, amateur sporters of fanatieke wedstrijdsporters, dat maakt mij niet uit. Graag help ik iedere cliënt om zijn/haar persoonlijke fysieke doelen te bereiken en het liefst met wetenschappelijke onderbouwing.

Naast het werk in de praktijk ben ik net als Elisabeth nauw betrokken bij de Sportpoli van het Spaarne Gasthuis waar ik met veel plezier een steentje aan bijdraag. Tevens zet ik mij in om bruggen te bouwen die moeten leiden tot een betere multidisciplinaire samenwerking tussen sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, medisch specialisten, sportmasseurs, en andere sportzorgverleners in regio Haarlem e.o. 

Mijn expertise ligt met name op het gebied van acute sportblessures, knie- en schouderklachten. Daarom ben ik o.a. aangesloten bij Schoudernetwerk Amsterdam en sinds dit jaar mede oprichter van the Knee Community.

Naast mijn managementtaken ben ik ook nog met veel passie praktiserend sportfysiotherapeut op de werkvloer en aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

BIG-nummer: 19057906504

Jan Willem Eigenraam

MSc. Manueel Therapeut, Expert Sportklimmen/ Boulderen

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mij

Ik ben Jan Willem Eigenraam en ik werk sinds 2013 bij Portegies Fysio voor sporters als master manueeltherapeut. Sport is mijn lust en mijn leven. 

Het is mijn passie om een bijdrage te kunnen leveren aan het welbevinden van de cliënt zodat hij/zij weer optimaal kan functioneren. Mijn specialisaties zijn nek/schouder/elleboog/hand en ruggerelateerde klachten. Samen met collega Jasper ben ik lid van Rugnetwerk Regio Midden- Zuid Kennemerland Haarlem e.o. Naast het werk ik bij Portegies Fysio voor sporters geef ik bouldertraining. In de Boulderfabriek in Haarlem verzorg ik ook een wekelijks spreekuur
voor sportklimmers en alpinisten.

Jan Willem is aanwezig op maandagmiddag en avond, woensdag, donderdag en vrijdag.

BIG-nummer: 29916653204

Elisabeth van den Berg-Bos                               

MSc. Sportfysiotherapeut en  Dry Needling Therapist

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mijMijn naam is Elisabeth en heb ruim 15 jaar ervaring in het vak. Alvorens ik fysiotherapie heb gestudeerd heb ik ook de ALO in Amsterdam gedaan. Daarnaast heb ik de specialisatie Master Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik onder andere bij de Nederlandse Ski Vereniging gewerkt waar ik zowel valide als paralympische sporters heb begeleid.

Ik heb kwaliteit van bewegen hoog in het vaandel staan, waarbij de individuele aanpak voorop staat. Mijn focus ligt op de onderste extremiteiten heup/knie/enkel en (hard)loop gerelateerde klachten. Dry needling en mobilisatietechnieken volgens het Mulligan Concept zijn behandeltechnieken die ik toepas.

Zelf sta ik ook niet stil en trekt  graag mijn hardloopschoenen aan.

Elisabeth is aanwezig op de maandag, dinsdag gehele dag en avond, donderdag en vrijdagochtend.

BIG-nummer: 39062320004

Jasper Flick

 Fysiotherapeut, expertise  lage rug-, heup-, hamstring- en liesklachten

Mijn naam is Jasper Flick en ik werk sinds augustus 2017 met veel plezier bij Portegies Fysio voor Sporters. Met een minor lage rugklachten en ervaring in de praktijk ben ik samen met collega Jan Willem aangesloten bij het Rugnetwerk Midden- en Zuid-Kennemerland.

Daarnaast heb ik me verdiept in heup- en hamstringklachten. Vaak lastige en langdurige klachten, waarbij specifiek trainen erg belangrijk is om te zorgen voor een goede terugkeer naar dagelijks leven en/of sport. Hiervoor heb ik dan ook meerdere scholingen gevolgd bij Denkfysio.

Seizoen 2018-2019 was ik als fysiotherapeut medeverantwoordelijk voor de fysiotherapeutische begeleiding van Dames 1 van Hockey Club Bloemendaal.

Ik was tot voor kort een fanatiek hockeyer, maar ben daar wegens mijn drukke werkprogramma helaas mee gestopt. Sporten doe ik nog wel, ik loop hard en ben vaak te vinden in de boulderhal, aangestoken door Jan Willem. Daarnaast speel ik graag gitaar

Ik ben aanwezig op de dinsdagmiddag en avond, woensdag, donderdagmiddag, vrijdag en om de week op de zaterdagochtend (op afspraak).

BIG-nummer: 99923333104

Maartje Heine

Stagiair Fysiotherapie HvA

 Petra Smit

Administratief medewerker

Mijn naam is Petra en sinds maart 2015 maak ik als administratief medewerkster deel uit van het team van Portegies Fysio voor sporters.

Petra is bloedfanatiek als het om spelletjes gaat en kritisch op haar eigen spel. Deze eigenschappen laat ze ook zien bij ons op de praktijk.

Petra neemt ons een hoop administratieve werkzaamheden uit handen waardoor onze fysiotherapeuten zich kunnen focussen op de zorg van cliënten.

Voor het maken van een afspraak of vragen over declaraties of facturen bent u bij Petra aan het juiste adres.

Petra is aanwezig op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend van 08:00 tot 13:00 uur.

Margje Mul

Junior Secretaresse

Mijn naam is Margje en per 29 januari zal ik ter ondersteuning van de Back Office het team komen versterken. In september 2019 ben ik gestart met de deeltijd opleiding fysiotherapie. Hiervoor heb de ALO in Groningen afgerond waarna ik zoekende ben geweest naar het juiste werkveld. Om mij zo goed mogelijk op mij nieuwe studie te focussen werk ik daarnaast bij Bever. Hierin kan ik mijn liefde voor buiten goed kwijt. Ik hou dan ook erg van de bergen en het buiten zijn en alle sporten die je er kunt doen!

Margje is aanwezig op de woensdag van 08:00 – 14:00 uur en is onze vaste oproepkracht in geval van afwezigheid van onze administratief medewerker.

Wibbo Hummelen

Echografist/ ShockWave/ EPTE

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mij

Mijn naam is Wibbo Hummelen en werk bij praktijk Portegies Fysio voor sporters als fysio-echografistShockwave therapeut en EPTE specialist. Ik ben wekelijks aanwezig op de dinsdagochtend van 07:00 tot 08:00 en op de donderdagochtend van 09:00-10:00 uur. Hier ben ik om blessures te beoordelen middels echografie. Met echografie zijn pezen, spieren, slijmbeurzen en aanhechtingen goed te beoordelen op mogelijke afwijkingen in structuur die uw blessure veroorzaken. Daarnaast (indien geïndiceerd) voor ik Shockwave of EPTE behandelingen uit voor chronische pees problemen.

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht voor een master in de sportfysiotherapie. Datzelfde jaar ben ik begonnen met echografie en sindsdien ben ik gegrepen door de mogelijkheden die echografie te bieden heeft voor de (sport)fysiotherapeut. Zoveel zelfs dat ik in 2015 mij volledig richt op echografie aanbieden in verschillende praktijken. Wibbo heeft recent een international erkende certificering behaald in Amerika bij de: Alliance for Physician Certification & Advancement™ (APCA™) Registered in Musculoskeletal® (RMSK®) sonography certification.

Naast echografie/Shockwave/EPTE ben ik ook gegrepen door golfsurfen. Nadat ik 56km had hardgelopen in Kaapstad ben ik daarmee in aanraking gekomen en sindsdien niet meer weg te slaan uit de branding hier in Zandvoort.

Wibbo is iedere donderdagmorgen van 09:00 tot 10:00 uur aanwezig.

BIG nummer: 49065402704

Marco Stijnman

NGS Sportmasseur

Mijn naam is Marco Stijnman. Ik woon in Haarlem en ben sinds 1999 actief in het geven van sportmassage, stoelmassage voor bedrijven en ontspanningsmassage. Medewerkers van een groot aantal bedrijven hebben inmiddels de voordelen ervaren van deze vormen van massage.

Mijn levensmotto luidt: leer je eigen lichaam kennen en laat je dromen werkelijkheid worden. Ik heb zelf veel ervaring met fitness, triathlon en ultralopen.

Marco is  iedere maandagavond aanwezig van 17:00 tot 21:00 uur

Kelly Dekker

VSPN® Sportpsycholoog

Kelly Dekker is werkzaam als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en werkt met talenten en professionals. Haar doel is ervoor te zorgen dat jij op belangrijke momenten en onder alle omstandigheden succesvol blijft presteren. Naast dat je leert hoe je de best mogelijke resultaten boekt, leer je ook hoe je je leven (nog) fijner inricht. Je bent immers meer dan je prestaties.

Kelly is in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als Sociaal psycholoog en heeft hierna de Postacademische Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog aan de VU afgerond. Vervolgens is zij gestart met een praktijk voor sportpsychologie ” Mentale Kracht”. Na in de afgelopen jaren nieuwe kennis en inzichten te hebben opgedaan is zij in 2017 gestart met de High Performance Academy Amsterdam, waar naast het werken met sporters en coaches, ook training en coaching gegeven wordt aan high performers in Arts (o.a. zangers en dansers) en Business (o.a. politie en luchtverkeersleiding).

ACT (Acceptance and Commitment Training) is het uitgangspunt in haar trainingen en coaching. Het is een nieuwe wetenschappelijk bewezen methode in de sport- en prestatiepsychologie die vooral in Amerika en Australië al veel gebruikt wordt, maar in Nederland nog in de kinderschoenen staat.

Situaties waar zij sporters en coaches goed bij kan helpen zijn: angst of zenuwen voor wedstrijden en toernooien, weinig zelfvertrouwen, negatieve of belemmerende gedachten, leren omgaan met  succes, tegenslagen, verwachtingen en twijfels over prestaties, motivatie of carrière.

Er zijn geen vaste dagen dat ik in de praktijk aanwezig ben. Je kunt het best  bellen voor een afspraak of voor meer informatie via 06-24205951 of mailen naar kelly@highperformance.amsterdam.