Team

Sharon Portegies CV

ESP/ MSc. Sportfysiotherapeut, Extended Scope specialist/Advanced Practitioner in Physiotherapy en Praktijkeigenaar van “Portegies Fysio voor sporters” en “SportPhysicS” in Haarlem.

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mij

Ik ben afgestudeerd in 2002 aan de HvA en heb daarnaast 8 jaar in een particuliere praktijk gewerkt. Al snel was mij duidelijk dat de richting sportfysiotherapie mijn interesse had. In 2005 ben ik de Master Sportfysiotherapie aan de HU gestart en ben in 2008 afgestudeerd. Ik heb jarenlange ervaring met de begeleiding en behandeling van recreatieve sporters en topsporters , zoals een commercieel schaatsteam en de C2 van A.F.C. Ajax. In 2010 ben ik mijn eigen praktijk gestart, die zich voornamelijk richt op de behandeling en begeleiding van sporters en sportgerelateerde klachten. Op NON-profit basis ondersteun ik een 7-tal regionale sporttalenten (SportPhysicS Talenten Team) welke te weinig ondersteuning hebben om de stap naar de top te kunnen maken. Daarnaast ben ik bestuurslid van het Schouder Netwerk Amsterdam en ben ik nauw betrokken bij de Sportpoli van het Spaarne Gasthuis. Naast mijn werkzaamheden als Sportfysiotherapeut ben ik ook actief NVFS lid. Buiten de praktijk houd ik mij bezig met het opleiden van toekomstig Master Sportfysiotherapeuten. Tevens zet ik mij in om bruggen te bouwen die moeten leiden tot multidisciplinaire samenwerking tussen Sportartsen, Sportfysiotherapeuten, Medisch specialisten, Sportmasseurs, en andere sportzorgverleners in regio Haarlem e.o. Mijn expertise ligt met name op het gebied van acute sportblessures, knie- en schouderklachten.

In 2011 ben ik door de NVFS uitgeroepen tot sportfysiotherapeut van het jaar, een goede blijk van waardering door collegae sportfysiotherapeuten uit het land.

Jan Willem Eigenraam

MSc. Manueel Therapeut, Expert Sportklimmen/ Boulderen

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mij

Ik ben Jan Willem Eigenraam. Sport is mijn lust en mijn leven; om die reden ben ik in 2001 afgestudeerd als docent lichamelijke opvoeding aan de ALO in Amsterdam. Tot die tijd was ik fanatiek Karateka en deed ik aan hardlopen en wielrennen. Tijdens mijn opleiding heb ik het Sportklimmen en het Boulderen ontdekt en ben ik geregeld te vinden in de rotsen. Dit vond ik zelfs zo leuk dat ik na een aantal jaren lesgegeven te hebben aan de slag ben gegaan als bedrijfsleider van de Klimmuur in Haarlem. Het lesgeven en het werk als bedrijfsleider gaven mij niet de voldoening die ik zocht en ben om die reden fysiotherapie gaan studeren. Een prachtig vak waarin ik verdieping vind in zowel het fysieke als mentale deel van het menselijk lichaam. Een werkveld waarin ik mijn kennis van bewegen, de didactiek en methodiek kan combineren met kennis over pathologieën en revalideren. Het is mijn passie om een bijdrage te kunnen leveren aan het welbevinden van de (sport)patiënt zodat hij/zij weer optimaal kan functioneren/sporten.

Op dit moment werk ik 4 dagen in de praktijk Portegies Fysio voor Sporters en heb mijn opleiding Master Manuele Therapie aan de SOMT afgerond.
Naast het werk in de fysiotherapie geef ik bouldertraining. Als sporter verdeel ik mijn aandacht over met name Boulderen (sporklimmen) en het doen van triathlons. Om die reden heb ik als doel mij verder te ontwikkelen in blessures omtrent deze sporten: nek, rug, vingers, handen, polsen, ellebogen en schouders.

Jan Willem draait een speciaal blessure spreekuur voor sportklimmers en alpinisten bij Klimmuur Haarlem en op de dinsdagmiddag is Jan Willem te vinden bij Trainingsmaatje voor bike fitting of fietsgerelateerde blessures.

Jan Willem is aangesloten bij Rugnetwerk Midden en Zuid Kennemerland. Aanwezig op maandagmiddag en avond, woensdag, donderdag en vrijdag.

Elisabeth van den Berg-Bos                                

MSc. Sportfysiotherapeut en  Dry Needling Therapist

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mijMijn naam is Elisabeth en heb ruim 12 jaar ervaring in het vak. Alvorens ik fysiotherapie heb gestudeerd heb ik ook de ALO in Amsterdam gedaan. Daarnaast heb ik de specialisatie Master Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht afgerond.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk heb ik onder andere bij de Nederlandse Ski Vereniging gewerkt waar ik zowel valide als paralympische sporters heb begeleid.

Ik heb kwaliteit van bewegen hoog in het vaandel staan, waarbij de individuele aanpak voorop staat. Mijn focus ligt op de onderste extremiteiten knie/enkel en (hard)loop gerelateerde klachten. Dry needling en mobilisatietechnieken volgens het Mulligan Concept zijn behandeltechnieken die ik toepas.

Zelf staat ik ook niet stil en trekt  graag mijn hardloopschoenen aan.

Elisabeth is aanwezig op de maandag, dinsdag gehele dag en avond, donderdag en vrijdagochtend.

Jasper Flick

 Fysiotherapeut

Mijn naam is Jasper Flick en ben sinds augustus 2017 werkzaam bij Portegies Fysio voor Sporters na behalen van mijn bachelor in juli 2017. Mijn eerste aanraking met de praktijk was bij mijn allereerste stage in jaar één, waarbij er een goede klik was en ik werd uitgenodigd om voor een langere stage (verderop in de studie) terug te komen.

Dat liet ik me geen twee keer zeggen en heb daarom mijn laatste halfjaarlijkse stage eind 2016 bij de praktijk gelopen. Onder begeleiding van Jan Willem ben ik hierbij veel in aanraking gekomen met rugklachten, waar ik al een minor in gedaan had bij Hogeschool Avans in Breda. Met de kennis daarvan en de ervaring in de praktijk ben ik daarom, samen met collega Jan Willem, aangesloten bij het Rugnetwerk Midden en Zuid Kennemerland.

Daarnaast heb ik me verdiept in hamstringklachten. Een vaak lastige en langdurige klacht, waarbij specifiek trainen erg belangrijk is om zo te zorgen voor een goede terugkeer naar de sport.

Tijdens mijn studie heb ik in Leiden bootcamps en (sport)groepslessen gegeven en twee jaar lang een voetbalteam begeleid als fysiotherapeut. Seizoen 2018/2019 is Jasper als fysiotherapeut betrokken bij de begeleiding van HC Bloemendaal dames 1.

Op sportief gebied doe ik aan hockey, hardlopen en boulderen (aangestoken door Jan Willem). Daarnaast speel ik graag gitaar en bezoek regelmatig concerten.

Jasper is aanwezig op de dinsdagmiddag en avond, woensdag, vrijdag en zaterdagochtend op afspraak.

 Petra Smit

Administratief medewerker

Petra maakt sinds mei 2015 deel uit van ons team. Ook Petra heeft affiniteit met sport en speelt al sinds haar jeugd Softball en is vaste kracht van Dames 1 Kinheim. Bloedfanatiek op het veld en kritisch op haar eigen spel. Deze eigenschappen laat ze ook zien bij ons op de praktijk.

Petra neemt administratieve werkzaamheden uit handen. Voor het maken van een afspraak of vragen over declaraties of facturen bent u bij Petra aan het juiste adres.

Petra is aanwezig op de maandag-,dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen van 08:00 tot 13:00 uur

Wibbo Hummelen

Echografist/ ShockWave/ EPTE

ButtonWaardeerMij-ZorgkaartNederland-200x80-waardeer-mijMijn naam is Wibbo Hummelen en werk bij praktijk Portegies Fysio voor sporters als fysio echografist, Shockwave therapeut en EPTE specialist. Ik ben wekelijks aanwezig op de dinsdagochtend van 07:00 tot 08:00 en op de donderdagochtend van 09:00-10:00 uur. Hier ben ik om blessures te beoordelen middels echografie. Met echografie zijn pezen, spieren, slijmbeurzen en aanhechtingen goed te beoordelen op mogelijke afwijkingen die uw blessure veroorzaken. Daarnaast (indien geïndiceerd voor ik Shockwave of EPTE behandelingen uit.

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht voor een master in de sportfysiotherapie. Datzelfde jaar ben ik begonnen met echografie en sindsdien ben ik gegrepen door de mogelijkheden die echografie te bieden heeft voor de fysiotherapeut. Zoveel zelfs dat ik in 2015 mij volledig richt op echografie aanbieden in verschillende praktijken.

Naast echografie/Shockwave/EPTE ben ik ook gegrepen door golfsurfen. Nadat ik 56km had hardgelopen in Kaapstad ben ik daarmee in aanraking gekomen en sindsdien niet meer weg te slaan uit de branding hier in Zandvoort.

Wibbo is iedere dinsdagmorgen van 07:00 tot 08:00 uur aanwezig en op de donderdag van 09:00 tot 10:00 uur.

Kelly Dekker

VSPN® Sportpsycholoog

Kelly Dekker is werkzaam als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en werkt met talenten en professionals. Haar doel is ervoor te zorgen dat jij op belangrijke momenten en onder alle omstandigheden succesvol blijft presteren. Naast dat je leert hoe je de best mogelijke resultaten boekt, leer je ook hoe je je leven (nog) fijner inricht. Je bent immers meer dan je prestaties.

Kelly is in 2007 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als Sociaal psycholoog en heeft hierna de Postacademische Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog aan de VU afgerond. Vervolgens is zij gestart met een praktijk voor sportpsychologie ” Mentale Kracht”. Na in de afgelopen jaren nieuwe kennis en inzichten te hebben opgedaan is zij in 2017 gestart met de High Performance Academy Amsterdam, waar naast het werken met sporters en coaches, ook training en coaching gegeven wordt aan high performers in Arts (o.a. zangers en dansers) en Business (o.a. politie en luchtverkeersleiding).

ACT (Acceptance and Commitment Training) is het uitgangspunt in haar trainingen en coaching. Het is een nieuwe wetenschappelijk bewezen methode in de sport- en prestatiepsychologie die vooral in Amerika en Australië al veel gebruikt wordt, maar in Nederland nog in de kinderschoenen staat.

Situaties waar zij sporters en coaches goed bij kan helpen zijn: angst of zenuwen voor wedstrijden en toernooien, weinig zelfvertrouwen, negatieve of belemmerende gedachten, leren omgaan met  succes, tegenslagen, verwachtingen en twijfels over prestaties, motivatie of carrière.

Er zijn geen vaste dagen dat ik in de praktijk aanwezig ben. Je kunt het best  bellen voor een afspraak of voor meer informatie via 06-24205951 of mailen naar kelly@highperformance.amsterdam.

 

Stephan van Velzen

SportPhysicS Talenten Trainer

Stephan was voor ons al een bekend gezicht vanwege de samenwerking die wij met hem hebben als Personal Trainer. Maar per februari 2018 is Stephan ook betrokken bij ons SportPhysicS Talent programma. Voorheen verzorgde Sharon de fysieke training voor deze groep sporttalenten, wat zij ruim 5 jaar met veel plezier heeft gedaan, maar vanwege tijdgebrek kon zij wekelijkse aanwezigheid tijdens de fysieke trainingen niet meer garanderen.

In Stephan hebben we de ideale opvolger voor deze sporttalenten gevonden. De fysieke training  van het SportPhysicS Talent programma is gebaseerd is op het Athletic Skills Model  (ASM). Daarnaast bieden we preventieve zorg en een leerklimaat voor sporters, ouders en trainers. Regelmatig worden er lezingen verzorgd door collega’s binnen de sportgezondheidszorg, met aandachtsgebieden zoals voeding, mentale training en blessure preventie. Op deze wijze ondersteunen wij de sporters en hun trainers om op gezonde wijze het optimale uit hun sportcarrière te kunnen halen.

Ben jij een sporttalent en wil je alles uit jezelf halen en op een plezierige manier en met andere jeugdsporters trainen onder professionele begeleiding? Neem dan vrijblijvend contact op: sharonportegies@sportphysics.nl