Medisch Netwerk

Portegies Fysio voor sporters werkt nauw samen met huisartsen, sportartsen, orthopedisch chirurgen en andere medisch- en paramedisch specialisten. Door deze korte lijnen en multidisciplinaire samenwerking kunnen we onze patiënten indien nodig snel doorverwijzen voor de beste zorg bij een specialist gespecialiseerd in uw klacht. Uiteraard speelt de huisarts hierin een belangrijke rol, de huisarts zal dan ook als eerste worden ingelicht middels een verslag van uw behandelend fysiotherapeut.

 

Sportpoli

Bij acute blessures en/of sportletsels waarbij verdenking is op schade aan bijvoorbeeld de enkel, knie of schouder, waar wij in de eerste lijn niet uitkomen, verwijzen wij in overleg met uw huisarts, door naar de sportpoli van het Spaarne Gasthuis. De sportpoli is voor zowel recreatieve sporters, jeugd sporters, amateursporters als topsporters toegankelijk en kent een zogenaamde “one stop visit” procedure. De sportfysiotherapeut, sportarts en orthopeed zorgen voor een gezamenlijke diagnose en behandelplan op maat.

Schouderpoli

Als lid van het Schouder Netwerk regio Amsterdam werken wij nauw samen met de schouderpoli. Het Spaarne Gasthuis voert op twee locaties een schouderpoli. Ook hier is sprake van een “one stop visit” waarbij de schouderfysiotherapeut samen met de orthopedisch (chirurg welke gespecialiseerd is in schouderklachten) samenwerken.

Rugpoli

De rugexperts van Portegies Fysio voor sporters, Jan Willem Eigenraam en Jasper Flick, werken o.a. samen met de rugpoli van het Spaarne Gasthuis.

Voet- en Enkel poli

Indien de fysiotherapeuten van Portegies Fysio voor sporters vastlopen in een conservatief traject bij voet- of enkelklachten, dan maken we graag gebruik van de gespecialiseerd voet- en enkel specialisten van het Spaarne Gasthuis. Hier kunt u na verwijzing van uw huisarts terecht met voet- en enkelklachten op een speciaal spreekuur. 

 

Jessica Gal Sportartsen is een sportmedisch adviescentrum (SMA) gevestigd in Amsterdam en Haarlem. Hier werken sportartsen bij wie je terecht kunt voor blessureconsulten, sportgerelateerde klachten, verplichte sportkeuringen en preventieve sportmedische onderzoeken. Ook met vragen op het gebied van sport, gezondheid, en bewegen ben je bij hun aan het goede adres.

 

Bij de sportartsen van Sport- en beweegkliniek Haarlem kunnen patiënten  terecht voor preventieve medische onderzoeken en verplichte sportmedische keuringen. Maar ook voor klachten aan het bewegingsapparaat en inspanningsgebonden klachten zoals bij hartfalen.