ESMEE VISSER OLYMPISCH KAMPIOENE

Wauw! Wat heb ik met enorme bewondering naar je race gekeken Esmee. Dat je in staat was tot bijzondere prestaties te komen had jouw trainer Sjoerd Gereats al snel in de gaten. En dit seizoen vielen dan ook alle puzzelstukjes op zijn plaats. Hoe gaaf. In 2015 werd je uitgeroepen tot Haarlems Sporttalent en nu ruim 2 jaar later ben je Olympische Kampioene op de 5000meter en heeft Haarlemse schaatsheldin Yvonne van Gennip een waardig opvolgster. En met natte ogen heb ik vanmorgen naar je huldiging gekeken.

Ik weet zeker dat we nog veel van je gaan horen en hoop dat je lekker jezelf blijft, puur en onbevangen, want daar zit je kracht!

Naast het geweldige optreden van Esmee waren er nog meer athleten welke hun oorsprong hebben op de ijsbaan Haarlem, Carlijn Schoutens en Anouk van der Weijden. Carlijn maakte haar debuut op de Olympische Spelen en komt uit voor haar geboorteland de Verenigde Staten. Een stoere stap om huis en haard in Heemstede te verlaten om je sportieve droom waar te kunnen maken. Je trotse supporters waren erbij.

 

 

Ook Anouk van der Weijden heeft haar beste race ooit neergezet, nergens heeft ze ook maar iets laten liggen en toch toch de telleurstelling dat je met een verschil van 0,19 seconden net naast de bronzen medaille valt. Anouk wat had ik je deze gegund, jarenlang heb je alles opzij gezet en 100% gekozen om je sportieve droom waar te maken. Met je beste race ooit op de 5000meter kan je met opgeheven hoofd de Oval verlaten en wens ik je een sportieve revanche tijdens de Mass start en op het WK Allround in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

 

Als supplier van Schaatsacademie Noordwest geeft dit ons, maar vast ook alle andere schaatstalenten, trainers  en staff op de baan Haarlem een boost van inspiratie. En het seizoen is na de Olympische Spelen nog niet voorbij. Het WK junioren waar Janno Botman van Schaatsacademie Noordwest het rood/wit/blauw zal vertegenwoordigen. Het WK allround welke op een bijzondere locatie zal worden verreden, namelijk het Olympisch Stadion in Amsterdam en het WK Sprint in China, waar met een beetje hulp van u nog een talent vanaf de ijsbaan Haarlem aan de start kan staan. Cornelius Kersten rijdens voor Engeland heeft zich geplaatst voor het WK Sprint in China. Aan zijn inzet en motivatie zal het niet liggen, wel aan de portemonnee. Wilt u hem een steuntje in de rug geven? Doneer Cornelius Kersten.