VISITATIE & EHBO, REANIMATIE

Donderdag 6 februari stond voor de praktijk en al haar medewerkers in het teken van visitatie, interne scholing en de herhalingscursus EHBO & Reanimatie.

In de ochtend stond de visitatie centraal. Deze visitatie ondergaat de praktijk om het jaar en wordt uitgevoerd door HCA en is een procedure die onderdeel is van deelname aan Keurmerk Fysiotherapie. Gedurende de visitatie worden diverse onderwerpen besproken en onder de loep genomen. De praktijk heeft zichtbaar kunnen laten zien met het verbeterpotentieel uit de visitatie van 2017 aan de slag te zijn geweest. De uitslag van deze visitatie was dan ook zeer positief. Uiteraard zullen er altijd verbeterpunten blijven bestaan en ook hiermee gaan wij weer aan de slag. Uiteraard is het altijd goed en prettig te horen dat het harde werken van iedereen wordt beloond en dat we met zijn alleen goed bezig zijn met “Juiste zorg op de juiste plaats” en “Value based Healthcare”. 

In de middag stond wederom de herhalingscursus EHBO en reanimatie op het programma, waarin alle medewerkers kennis nemen in theoretische en praktische zin van vaardigheden die nodig zijn bij ongevallen. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de praktische vaardigheden zoals het inschakelen van hulp, uitvoeren van reanimatie en het toepassen van de AED.

Alle medewerkers hebben hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Moe maar voldaan sloten we deze dag de deuren van de praktijk. Morgen gaan we weer aan de slag met onze patiënten waar we dit allemaal voor doen.