ZORGOVEREENKOMSTEN 2019

Zoals je misschien in het nieuws hebt gezien of gelezen is er de afgelopen maanden veel comotie rondom de contracteerprocedures tussen zorgverzekeraars en fysiotherapeuten. Ook wij hebben hier ieder jaar weer mee te maken. Ieder jaar werken wij hard om de beste zorg te kunnen leveren waarin wij vooral de aandacht voor onze clienten willen hebben, maar daarnaast vergt het ook voor ons veel administratieve handelingen. Wij vallen onze clienten hier niet mee lastig, zij komen tenslotte met een zorgvraag en willen maar een ding en dat is van de klachten afkomen.
Toch is er nu een punt bereikt dat we de huidige ontwikkelingen bij jou onder de aandacht willen brengen. Al 13 jaar staan de tarieven voor fysiotherapeuten stil. Dit terwijl directeuren en medewerkers van zorgverzekeraars ieder jaar een mooie loonsverhoging of dikke bonus krijgen. Ook bij ons zijn de tarieven afgelopen jaren licht gestegen, maar daartegenover staat dat we aan steeds meer eisen van de zorgverzekeraar moeten voldoen om de kwaliteit van zorg te waarborgen. Portegies Fysio voor sporters voldoet aan al deze gestelde eisen, maar dat brengt ook een extra kostenpost met zich mee. Het vreemde hierin is dat de kosten niet meer in verhouding staan tot de vergoeding die wij van zorgverzekeraars ontvangen. De tariefstijging groeit in deze niet mee.
Als praktijk hebben we kwaliteit en vooral transparantie van zorg hoog in het vaandel en dat zullen we blijven houden. Wel gaat er iets veranderen. Zomaar klakkeloos zorgovereenkomsten tekenenen bij het kruisje doen we niet meer. Alle zorgovereenkomsten worden kritisch door ons gelezen. Wij zijn ervan overtuigd goede zorg te leveren, dit krijgen we dan ook direct van onze clienten terug oa op zorgkaartnederland.nl.
Voor 2019 zijn wij van 1 zorgverzekeraar zeker dat we de aangeboden overeenkomst NIET zullen tekenen. #Caresq biedt een absurt laag tarief en zit onder onze kostprijs. Met #DeFriesland zijn wij nog in overleg en vertrouwen op een goede uitkomst aangezien wij aantoonbaar kunnen maken dat we transparant werken en doelmatige zorg aan haar verzekerden leveren. We zullen je van deze ontwikkeling op de hoogte houden. Wil jij meer weten of heb je vragen over met welke zorgverzekeraars wij in 2019 wel een overeenkomst zullen hebben, stuur dan een mail naar: info@sportphysics.nl ovv vraag zorgverzekering 2019

Wil je meer weten over welke zorgverzekering het beste bij jou past, kijk dan eens op:

https://www.fysiotherapiewetenschap.com/form/?url=aanmelding-advies-zorgverzekeraar