ZORGOVEREENKOMSTEN 2020

Zoals je in het nieuws hebt gezien of gelezen is er de afgelopen maanden weer veel comotie rondom de contracteerprocedures tussen zorgverzekeraars en fysiotherapeuten geweest (en nog steeds gaande).

Ook wij hebben hier als praktijk ieder jaar weer mee te maken. Wij werken hard om de beste zorg te kunnen leveren waarin wij vooral de aandacht voor onze clienten willen hebben. Wij vallen u hier niet teveel mee lastig, tenslotte komt u met een zorgvraag en willen wij maar een ding en dat is u van de klachten afhelpen.

Toch is er in 2018 een punt bereikt dat we de huidige ontwikkelingen bij u onder de aandacht willen brengen. Al 13 jaar staan de tarieven voor fysiotherapeuten stil. Dit terwijl directeuren en medewerkers van zorgverzekeraars ieder jaar een mooie loonsverhoging of dikke bonus krijgen. Ook bij ons zijn de tarieven afgelopen jaren licht gestegen, maar daartegenover staat dat we aan steeds meer eisen van de zorgverzekeraar moeten voldoen om de kwaliteit van zorg te waarborgen. Portegies Fysio voor sporters voldoet aan al deze gestelde eisen, maar dat brengt ook een extra kostenpost met zich mee. Het vreemde hierin is dat de kosten niet meer in verhouding staan tot de vergoeding die wij van zorgverzekeraars ontvangen. De tariefstijging groeit in deze niet mee.   Als praktijk hebben we kwaliteit en vooral transparantie van zorg hoog in het vaandel en dat zullen we blijven houden. Wel gaat er iets veranderen. Zomaar klakkeloos zorgovereenkomsten tekenenen bij het kruisje doen we niet meer. Alle zorgovereenkomsten worden kritisch door ons gelezen. Wij zijn ervan overtuigd goede zorg te leveren, dit krijgen we dan ook direct van onze clienten terug oa op zorgkaartnederland.nl.   Voor 2020 zijn wij van 1 zorgverzekeraar zeker dat we de aangeboden overeenkomst NIET zullen tekenen. #Caresq biedt een absurt laag tarief en zit onder onze kostprijs.

Waar we in 2018 ook geen zorgovereenkomst hadden met De Friesland, hebben wij deze in 2020 wel weer getekend, mede vanwege een betere vergoeding. Wil jij meer weten of heb je vragen over met welke zorgverzekeraars wij in 2019 wel een overeenkomst zullen hebben, stuur dan een mail naar: info@sportphysics.nl ovv vraag zorgverzekering 2020

Onder Caresq vallen de volgende labels: Promovendum, National Academic en Besured (3353) en Aevitae (3360), iptIQ en Eucare.

Wil je meer weten over welke zorgverzekering het beste bij jou past, kijk dan eens op:

https://www.fysiotherapiewetenschap.com/form/?url=aanmelding-advies-zorgverzekeraar