Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten.

Portegies fysio voor sporters heeft twee afgestudeerde master sportfysiotherapeuten in huis. Elisabeth en Sharon begeleiden en adviseren sporters die na een operatie of blessure weer terug willen keren op hun oude sportniveau. In onze praktijk zien de sportfysiotherapeuten ook frequent jeugdsporters met groeigerelateerde klachten waardoor sporten vervelend is.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeuten van Portegies fysio voor sporters beschikken over uitgebreide oefenfaciliteiten en werken nauw samen met sportartsen in de regio en de sportpoli van het Spaarne Gasthuis.  Portegies fysio voor sporters werkt samen met toonaangevend sportverenigingen zoals Schaatsacademie Haarlem, Honk- en Softbal Vereniging Kinheim, Holland Schermen, Hockey Club Haarlem en diverse andere clubs. Elisabeth en Sharon beschikken beide over een uitgebreide netwerk en samenwerking met andere disciplines in de sportzorg, zoals sportartsen, orthopedisch specialisten, chirurgen, sportmasseurs en sportpsychologen.

Wil je optimaal herstellen en fit blijven dan ben je bij Portegies Fysio voor Sporters aan het juiste adres. Een persoonlijk toegesneden behandeling en behandelplan op maat met als doel om zo goed mogelijk van de blessure af te komen. Dat is waar Portegies voor staat.

Bekijk onze praktijkfolder

Dit doen we door:

  • Een individuele behandeling en begeleiding en indien wenselijk overleg en advies naar trainers en coaches.
  • Persoonlijke doelstellingen afspreken. Dit kan namelijk per persoon verschillen.
  • Specifieke sportrevalidatie, iedere tak van sport vraagt andere vaardigheden en belasting van het lichaam, wij houden daar rekening mee.
  • Gericht op een zo snel mogelijke terugkeer op het gewenste niveau met behoud van conditie.
  • Jij als sporter staat centraal en als er een andere plek is die beter aansluit bij de behandeling, dan zal Portegies helpen om de juiste behandeling te krijgen.
  • Door de vele samenwerkingsverbanden van Portegies, Fysio voor Sporters met o.a. orthopedisch specialisten, sportartsen, sportdiëtisten, sportpsychologen en het schouder netwerk, zijn de nieuwste inzichten en kennis direct voorhanden.
  • Behandeling gebeurt zo veel mogelijk op basis van wetenschappelijk aangetoonde effectiviteit.

Klik hier om een afspraak te maken.